04.09.2018 10:15

De Jong ontslagen bij Utrecht, niet vroegste ontslag ooit

FC Utrecht heeft het contract van trainer Jean-Paul de Jong per direct ontbonden. Daarmee komt er een einde aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Sinds de winterstop van vorig seizoen had hij de leiding bij FC Utrecht. 

Het huidige Eredivisie-seizoen is nog maar vier speelrondes onderweg, maar de clubleiding heeft geen vertrouwen meer in De Jong. Het ontslag van de clublegende is overigens niet de vroegste ooit in de Eredivisie. Die twijfelachtige eer staat op naam van Alex Pastoor, toen hij in het seizoen 2013/2014 na drie wedstrijden al aan de kant werd gezet bij NEC. De Nijmegenaren stonden op dat moment stijf onderaan, met nul punten en al veertien tegendoelpunten. De 1-5 nederlaag tegen PEC Zwolle was destijds de druppel. Ook Jan de Jonge (bij Heracles in 14/15) en Alfred Schreuder (bij FC Twente in 15/16) werden net als De Jong na vier speelrondes ontslagen. 


Lees ook: Eredivisie bezig aan doelpuntrijkste seizoen in 5 jaar 


Geen chemie
Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht lichtte het ontslag toen: "Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol. Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities."

Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen ad interim zijn taken waar.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner