04.09.2018 13:00

Fans in Engeland kunnen gemiddeld vaakst juichen

Hoewel de competities in Europa net waren begonnen aan hun seizoen, worden ze onderbroken door de interlands. Een mooi moment om te bekijken welke Europese topcompetities spectaculair zijn gestart als het gaat om gemiddelde treffers per duel.

In Engeland konden de supporters gemiddeld het vaakst juichen. Tijdens de veertig gespeelde wedstrijden dit seizoen werd er liefst 116 keer gescoord. Per wedstrijd zijn dat gemiddeld 2,9 treffers. Opvallend is dat de Serie A, vaak bekritiseerd vanwege de kleine uitslagen en het defensieve voetbal, de Engelse competitie volgt. In Italië scoorden de ploegen gemiddeld 2,8 keer per wedstrijd. In Duitsland, waar de competitie overigens nog maar twee speelrondes onderweg is, ligt het gemiddelde met 2,5 doelpunten per duel het laagst. 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om te vergroten. 

Lees ook: Topverdieners in de Serie A en salarissen Nederlanders 


Eredivisie zeer doelpuntrijk
De Eredivisie wordt wel eens denigrerend de Mickey Mouse competitie genoemd, maar aantrekkelijk is het zeker. Dit seizoen zijn de clubs helemaal spectaculair begonnen aan het seizoen, met de meeste doelpunten in vijf jaar. Tijdens de eerste vier speelrondes scoorden de Eredivisie-clubs gezamenlijk 121 treffers, dat zijn er gemiddeld 3,36 per wedstrijd. Een stuk meer dan de clubs uit de vijf grootste competities in Europa. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner