05.09.2018 13:30

De top 10 van meest waardevolle voetballers ter wereld

Neymar is de meest waardevolle speler ter wereld. Dat is volgens onderzoeksbureau KPMG, dat met de Player Valuation tool een methode heeft ontwikkeld om spelers zo nauwkeurig mogelijk in te schatten qua waarde.

De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft een waarde, die wordt berekend op basis van onder meer de contractduur, de positie in het veld, teamprestaties en karaktereigenschappen, van 233,6 miljoen euro. Daarmee houdt hij de Argentijnse supervedette van FC Barcelona, Lionel Messi, nipt achter zich. De aanvaller van de Catalaanse ploeg heeft een waarde van 210 miljoen euro. De top drie wordt gecompleteerd door een ploeggenoot van Neymar: kersvers wereldkampioen Kylian Mbappé (190 miljoen euro). 

Opvallend is dat de top tien voornamelijk door aanvallers wordt gedomineerd. Achter de duurste drie spelers staan namelijk Mohammed Salah, Harry Kane en Eden Hazard. Daarna komt met Kevin De Bruyne pas de middenvelder met de hoogste waarde, gevolgd door Paul Pogba. Marc-André ter Stegen is de eerste speler op de lijst die geen aanvaller of middenvelder is. De Duitse doelman van FC Barcelona staat op plaats zeventien en heeft een waarde van 92,7 miljoen euro.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner