08.09.2018 10:58

Gastón Pereiro heeft zaterdagochtend zijn stempel gedrukt op de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Mexico van teamgenoten Hirving Lozano en Erick Gutiérrez. De strijd tussen de PSV'ers werd 4-1 voor Uruguay, mede door een treffer van Pereiro.

Bij PSV toonde de 23-jarige Pereiro een goede vorm dit seizoen, wat bondscoach Óscar Tabárez beloonde met een oproep voor de nationale ploeg van Uruguay. Hij begon als hangende rechtsbuiten in de basis aan zijn derde interland. Na 83 minuten verliet Pereiro het veld, maar in zijn speelminuten had hij met een harde kopbal wel een doelpunt gemaakt.

Uruguay was een uur lang veel sterker dan Mexico - waar Lozano (73 minuten) en Gutiérrez (60 minuten) in de basis begonnen - en maakte daarin het verschil. Voor rust was er al een 3-1 voorsprong opgebouwd, onder meer via twee treffers van Luis Suárez. Na rust zorgde Pereiro voor de eindstand. Suárez zette voor met een rabona, Pereiro kopte raak.