09.09.2018 11:31

Achahbar dé man in de Keuken Kampioen Divisie

Anass Achahbar is helemaal los bij NEC Nijmegen. De 24-jarige aanvaller, ooit nog genoemd als een van de grootste Nederlandse talenten, was tegen Roda JC Kerkrade met een goal en een assist opnieuw de gevierde man.

In de 29 Eerste Divisie-wedstrijden die de voormalig Feyenoord-spits speelde voor NEC, was hij bij liefst 25 goals betrokken: negentien keer vond hij zelf het net en zes keer verzorgde hij een assist. Dat betekent dat hij per duel in de Jupiler League/Keuken Kampioen Divisie bij 0,86 doelpunt betrokken is.

Topscorerslijst
Achahbar staat na vier speelronden momenteel gedeeld tweede op de topscorerslijst met vier treffers. Vorig seizoen stokte de teller op vijftien treffers, goed voor een negende plaats op de topscorerslijst.

De Nederlands-Marokkaanse aanvaller was een van de pareltjes in de Feyenoord-jeugd. In het eerste elftal lukte het hem echter niet om door te breken. In 45 wedstrijden voor de Rotterdammers kwam hij uiteindelijk tot tien goals, niet eens één goal per vier duels. Daarom besloot Feyenoord hem naar Eredivisionist PEC Zwolle te laten vertrekken.

Maar ook in Overijssel kwam Achahbar niet uit de verf. Hij speelde negentien competitiewedstrijden, maar wist het net niet te vinden. Alleen in het KNVB bekertoernooi scoorde hij een goal, tegen de amateurs van DVS'33 Ermelo.

Zijn stap naar Nijmegen bleek dus een goede. Met NEC staat de voormalig jeugdinternational op de derde plaats in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner