10.09.2018 08:45

Mbappé met afstand de meest waardevolle Fransman 2018

Er staat geen maat op Kylian Mbappé. In het duel tegen Nederland in de Nations League scoorde de 19-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain de openingstreffer. Hij is in dit kalenderjaar de meest waardevolle Fransman.

Het was namelijk zijn achtste goal voor de nationale ploeg in 2018. Daarnaast verzorgde hij twee assists. Daardoor is hij met ruime afstand de meest waardevolle Fransman in dit jaar. Hij was bij drie of meer doelpunten betrokken dan al zijn ploeggenoten.


 Lees ook: Nederland start duels slap onder bondscoach Koeman 


Met acht goals is hij ook topscorer dit jaar. Hij wordt met vijf goals gevolgd door Antoine Griezmann. Na de aanvaller van Atlético Madrid komen drie spelers met twee doelpunten. In totaal maakte Mbappé 35 procent van alle Franse goals in 2018.

Meeste goals Frankrijk 2018 

  1. Kylian Mbappé - acht goals
  2. Antoine Griezmann - vijf goals
  3. Samuel Umtiti, Olivier Giroud en Paul Pogba - twee goals

Hij is pas negentien jaar, maar speelde al 24 interlands. In totaal kwam hij negen keer tot scoren voor de haantjes. Het recordaantal goals ligt in het verschiet. Dat staat nog altijd op naam van Thierry Henry, die er 52 maakte. De oud-spits van Arsenal FC debuteerde pas op 21-jarige leeftijd voor de nationale ploeg, dus Mbappé heeft een grote voorsprong op zijn landgenoot.

Ook in clubverband is Mbappé niet te stoppen. In drie duels in de Ligue 1 maakte hij al vier doelpunten, terwijl hij pas twee keer in de basis begon. Het maakt hem gedeeld topscorer van de Franse competitie, samen met zijn ploeggenoot Neymar. Ook gaf hij al twee assists. Momenteel is de tiener geschorst na een rode kaart tegen Nîmes Olympique.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner