10.09.2018 11:29

Koeman lijkt ideale middenveld gevonden te hebben

De zoektocht naar de ideale samentelling op het middenveld bij Oranje lijkt voorbij. Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Pröpper speelden tegen Frankrijk als een betrouwbare middenlinie. Met name Wijnaldum speelde ijzersterk.

De middenvelder van Liverpool FC verstuurde namelijk in totaal 36 passes en die kwamen allemaal aan. Hij had dus een passnauwkeurigheid van honderd procent. Daarnaast was hij de Nederlander die de meeste ballen veroverde: zeven. Hij kwam met een schot ook nog dichtbij een treffer, maar de Franse doelman Alphonse Aréola redde.


 Lees ook: Mbappé met afstand meest waardevolle Fransman 2018 


Naast Wijnaldum is er plaats voor Davy Pröpper van Brighton & Hove Albion en Frenkie de Jong van Ajax. Oranje maakte veelvuldig gebruik van de kwaliteiten van laatstgenoemde. Er werden veel ballen ingeleverd bij de 21-jarige Ajacied. De Jong was na Matthijs de Ligt de Nederlander met de meeste balcontacten (87) en de meeste passes (67).

IJzersterk
Het drietal hield knap stand tegen de ijzersterke middenvelders van de Fransen. Daar stonden Paul Pogba (Manchester United), N'Golo Kanté (Chelsea FC) en Blaise Matuidi (Juventus FC) in de basis.

Het grootste probleem van het drietal lijkt het scorend vermogen. Wijnaldum speelde gisteren zijn vijftigste interland, waarin hij in totaal tot acht doelpunten kwam. Pröpper scoorde drie keer in dertien duels en De Jong scoorde in zijn twee interlands nog niet.

Als Koeman daadwerkelijk met een vast middenveld gaat werken, zou dat slecht nieuws zijn voor Kevin Strootman. De 28-jarige middenvelder van Olympique Marseille was de afgelopen jaren vaste basisspeler en kwam al tot 42 interlands. De laatste maanden kwam zijn basisplek door zwakke optredens steeds meer onder vuur te liggen. Tegen Frankrijk kreeg Ruud Vormer zelfs de voorkeur als invaller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner