11.09.2018 14:42

Beste voetballers spelen nog steeds in Spanje

De beste spelers ter wereld voetballen nog altijd in Spanje, als het aan de 25.000 voetballers ligt die mochten stemmen voor de FIFA/FIFPro-verkiezing. Van de 55 genomineerden komt het grootste gedeelte uit in de Primera División.


 Bekijk hier: De 55 genomineerden voor FIFA-elftal van het jaar 


Bijna de helft van de spelers speelt namelijk dit seizoen in de Spaanse competitie: 23. Al die spelers komen overigens uit voor drie clubs: FC Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid. Met 23 Primera División-spelers is de voorsprong op de rijke Premier League groot. De Engelse competitie is met vijftien spelers vertegenwoordigt.

Een van de 55 spelers op de lijst speelt dit seizoen niet in Europa. Andrés Iniesta speelt bij het Japanse Vissel Kobe en is genomineerd. Ook de Franse, Duitse en Italiaanse competitie leveren enkele voetballers.

Aantal genomineerden FIFA-elftal van het jaar per competitie

  1. Spanje - 23 spelers
  2. Engeland - 15 spelers
  3. Frankrijk - 6 spelers
  4. Italië en Duitsland - vier spelers
  5. Japan - 1 speler

Real Madrid en FC Barcelona zijn samen hofleverancier van de lijst. De twee rivalen hebben allebei tien spelers in de gelederen. De Spaanse grootmachten worden op gepaste afstand gevolgd door Paris Saint-Germain (zes spelers).

Meeste genomineerden FIFA-elftal van het jaar per club

  1. Real Madrid en FC Barcelona - 10 spelers
  2. Paris Saint-Germain - 6 spelers
  3. Liverpool FC en Juventus FC - vier spelers

Bij de 55 spelers zit slechts één Nederlander: Virgil van Dijk, die bij Liverpool speelt. Met zijn club gaat hij dit seizoen Champions League spelen. Dat lijkt geen zeldzaamheid in de lijst. Slechts 3 van de 55 genomineerden spelen niet in de groepsfase van het miljardenbal. Naast Iniesta (Vissel Kobe) zijn dat Yerry Mina (Everton FC) en Benjamin Pavard (VfB Stuttgart).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner