12.09.2018 08:00

Eerste ronde Nations League meteen een doelpuntenfestijn

De eerste ronde van de nieuwe Nations League heeft meteen een karrenvracht aan goals opgeleverd. In 44 wedstrijden in de vier leagues werd de grens van honderd zelfs gepasseerd. In League A vielen gemiddeld de meeste.

In totaal werden er 102 doelpunten gemaakt. Dat betekent een gemiddeld doelpuntenaantal van 2,2 per wedstrijd. In League C (met onder andere Hongarije en Griekenland) en League D (met onder meer Luxemburg en Georgië) werden meer wedstrijden gespeeld dan in de andere leagues. Daarom werden de meeste goals gescoord in de zwakkere League D: 34 in zestien wedstrijden.


 Lees ook: Alleen zo kan Jong Oranje het EK nog halen 


Aantal wedstrijden en goals ronde 1 Nations League

  1. League A: 8 wedstrijden - 24 goals
  2. League B: 8 wedstrijden - 19 goals
  3. League C: 14 wedstrijden - 25 goals
  4. League D: 16 wedstrijden - 34 goals

In League A, waar Nederland aan deelneemt, droegen met name Zwitserland en Spanje bij aan het hoge aantal. De Zwitsers wonnen met 6-0 van IJsland, terwijl Spanje met dezelfde cijfers over vice-wereldkampioen Kroatië heenwalste.

In League D werd dan wel het vaakst gescoord, maar de poule overlegt een moyenne van 2,2 per duel. Het hoogste gemiddelde werd aangetikt in League A, met de beste landen ter wereld. Daar vielen in acht wedstrijden 24 goals: gemiddeld drie per wedstrijd.

Nations Leagues-gemiddelden per duel

  1. League A: 3,0 goals per wedstrijd
  2. League B: 2,4 goals per duel
  3. League C: 1,8 goals per duel
  4. League D: 2,2 goals per duel

De volgende speelronde wordt gehouden in de tweede week van oktober. Dan neemt het Nederlands Elftal het op tegen Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner