13.09.2018 16:29

Uiterst effectieve Van Persie eerste speler van de maand

Feyenoorder Robin van Persie heeft de eerste individuele prijs van het seizoen binnengesleept. Hij werd door de Eredivisie CV, in samenwerking met OptaSports en FOX Sports uitgeroepen tot speler van de maand.

Van Persie kwam in de eerste vier speelronden van het nieuwe seizoen tot evenveel goals. Daarnaast gaf hij een assist. In de 344 minuten die hij dit seizoen in actie kwam, was hij dus bij vijf goals betrokken: gemiddeld één keer per 69 Eredivisie-minuten. Alleen Nasser El Khayati van ADO Den Haag was bij meer goals betrokken (zeven).


 Lees ook: 29-jarigen verzorgen tot nu toe meeste Eredivisiegoals 


Van Persie geeft in Rotterdam een masterclass in hoe je omgaat met de kansen die je krijgt. In totaal schoot de all-time topscorer van het Nederlands elftal vijf keer op doel. Daarvan verdween dus tachtig procent achter de doelman. De 35-jarige aanvoerder is uiterst belangrijk sinds zijn terugkeer in Rotterdam. 

De verkiezing van de speler van de maand gaat echter niet alleen maar om goals en assists. Met 94 geslaagde passes was Van Persie de meest zuivere centrumspits van de Nederlandse velden en hij werd 26 keer aangespeeld in het strafschopgebied van de tegenstander. Er zijn slechts twee spelers in de Eredivisie die de bal vaker aan de voet hadden in de zestien.

Talent
PSV'er Steven Bergwijn werd verkozen tot beste talent van de maand augustus. Ook de twintigjarige aanvaller kent indrukwekkende statistieken in de openingsrondes van het nieuwe seizoen. Naast zijn drie treffers was hij de speler met de meeste geslaagde dribbels (zestien).

Beide spelers maken logischerwijs ook deel uit van het elftal van de maand. Daarin is ook plek voor Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners (allen AZ), Matthijs de Ligt, Daley Blind, Hakim Ziyech (allen Ajax), Leon Guwara (FC Utrecht), Nasser El Khayati (ADO Den Haag) en Kristoffer Peterson (Heracles Almelo).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner