16.09.2018 16:59

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste doelpunten gemaakt voor Juventus. Tegen Sassuolo Calcio hielp hij zijn ploeg aan de zege door beide treffers voor zijn rekening te nemen: 2-1.

Tegen Chievo Verona (3-1), Lazio Roma (2-0) en Parma Calcio 1913 (2-1) speelde Ronaldo de maximale aantal minuten. In die eerste drie duels was de Portugees hard op zoek naar zijn doelpunt. Hij schoot al 23 keer op doel , meer dan elke andere speler in de Serie A.

In de thuiswedstrijd tegen Sassuolo kwam dan eindelijk zijn eerste treffer. Uit een hoekschop werd er wel heel klungelig uitverdedigd, waarna Ronaldo voor een leeg doel van dichtbij binnen kon tikken.

Even later rondde Ronaldo een vlijmscherpe counter af. Met links schoot hij hard en laag de bal binnen voor de 2-0. Khouma Babacar deed in de 90ste minuut nog wat terug, maar de gelijkmaker maakten de bezoekers niet meer. Met twee treffers schoot Ronaldo Juventus hoogstpersoonlijk naar de overwinning. Juventus is de competitie gestart met vier zeges in vier wedstrijden.

Langzaam op gang
Voor Ronaldo was er nog geen reden tot paniek na het uitblijven van zijn doelpunt. Vorig seizoen had hij ook vier wedstrijden nodig om tot scoren te komen. De eerste duels van Real Madrid in de Primera División miste hij toen door een schorsing, waardoor pas in de achtste speelronde Ronaldo zijn eerste treffer maakte. Hij eindigde dat seizoen op 26 doelpunten in 27 duels.

De langste droogte van Ronaldo is wel een hele tijd geleden. In het seizoen 2004/2005 duurde het veertien wedstrijden tot Ronaldo zijn eerste doelpunt maakte. Hij eindigde dat seizoen met vijf treffers.