17.09.2018 13:05

Spektakelploeg Heracles naaste achtervolger top drie

Heracles Almelo is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van coach Frank Wormuth blijkt een garantie op spektakel. Na PSV en Ajax was de nummer vier van de ranglijst het meest trefzekere team in de Eredivisie.

PSV scoorde namelijk 21 keer en Ajax veertien keer. Heracles vond dertien keer het net, even vaak als Feyenoord. De Rotterdammers moeten met tien punten de derde plaats delen met de ploeg uit Almelo. De Heraclieden maken goed gebruik van de geboden kansen. Van de 49 schoten belandde 27 procent achter de doelman. Alleen sc Heerenveen (30%) en PSV (28%) waren effectiever.


 Lees ook: Strootmans Marseille start meest productief sinds 1954 


Meeste goals Eredivisie 2018/2019

  1. PSV – 21 goals
  2. Ajax – 14 goals
  3. Feyenoord en Heracles – dertien goals
  4. AZ – 12 goals
  5. Sc Heerenveen – 11 goals

Dat is voor een groot gedeelte te danken aan linksbuiten Kristoffer Peterson. De Zweed loste in de eerste vijf Eredivisiewedstrijden van dit seizoen elf schoten, waarvan tien op doel. Dat leverde in totaal zes treffers op, waardoor hij samen met Ajacied Klaas-Jan Huntelaar en Nasser El Khayati van ADO Den Haag topscorer is van de Eredivisie.

Dribbels
Peterson blijkt een gevaar voor de defensie van de opponent. Heracles durft dit seizoen sowieso te voetballen, want na Willem II en Ajax is Heracles de ploeg met de meeste dribbels in de Eredivisie.

Het probleem van de ploeg is echter de defensie, waardoor de wedstrijden vaak spectaculair zijn. Zo won Heracles dit weekend met liefst 3-5 van sc Heerenveen. In totaal incasseerde Heracles, dat in de eerste speelronde Ajax nog knap op 1-1 hield, dertien tegendoelpunten. Dat is op NAC Breda (veertien), sc Heerenveen (veertien) en ADO Den Haag (zestien) na het meest.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner