19.09.2018 12:44

Hoe ver is Mbappé in vergelijking met Messi en Ronaldo?

Er staat werkelijk geen maat op de ontwikkeling van Kylian Mbappé. De jonge Fransman breekt record na record. Zo werd hij door zijn goal tegen Liverpool de jongste doelpuntenmaker ooit op Anfield. Is hij beter dan de jonge Cristiano Ronaldo en Lionel Messi?

Mbappé is negentien jaar, maar is al begonnen aan zijn vierde seizoen als prof. In totaal scoorde hij al 53 keer in 108 wedstrijden, bijna een goal per twee duels. Na zijn eerste honderd profwedstrijden vond hij 47 keer het net. Dat deed hij 27 keer voor AS Monaco. Daar speelde de jonge Fransman zestig keer voordat hij naar Paris Saint-Germain vertrok.


 Lees ook: Ajax won Champions League na laatste ontmoeting met AEK 


Cristiano Ronaldo, die een jaar bij Sporting Lissabon speelde en daarna naar Manchester United vertrok, had na honderd wedstrijden twaalf goals gemaakt in clubverband. Lionel Messi scoorde in die eerste honderd wedstrijden voor FC Barcelona 37 keer.

Aantal doelpunten na honderd wedstrijden voor club

  1. Kylian Mbappé – 47 goals
  2. Lionel Messi – 37 goals
  3. Cristiano Ronaldo – 12 goals

Mbappé speelde vanaf zijn debuut al achttien keer in de Champions League, waarin hij elf keer scoorde. Ook daarin heeft hij een voorsprong op de Argentijnse en Portugese superster. Ronaldo wist zelfs in zijn eerste achttien wedstrijden in de Champions League het net geen een keer te vinden.

Aantal doelpunten na achttien CL-duels

  1. Kylian Mbappé – 11 goals
  2. Lionel Messi – 8 goals
  3. Cristiano Ronaldo – 0 goals

Voor de nationale ploeg ontlopen de drie sterspelers elkaar niet zo veel. Mbappé scoorde negen keer in zijn eerste 24 interlands. Zo veel had Ronaldo er ook gemaakt. Messi scoorde er na 24 duels eentje minder. Het is echter wel zo dat Mbappé al op negentienjarige leeftijd aan de 24 interlands zit, terwijl Ronaldo en Messi twintig waren.

Aantal doelpunten na 24 interlands

  1. Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo – 9
  2. Lionel Messi - 8

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner