19.09.2018 20:45

Tagliafico maakt vijfhonderdste Argentijnse goal in CL

Ajax heeft zijn rentree in de Champions League opgeluisterd met een 2-0 overwinning op AEK Athene. Nicolás Tagliafico maakte een jubileumgoal in het duel waarin de Deen Kasper Dolberg terugkeerde na een blessure.

Zo weet Ajax eindelijk weer hoe het is om te winnen in het miljardenbal. De laatste overwinning dateerde van december 2014, overigens ook het laatste seizoen dat Ajax deelnam aan de groepsfase. APOEL Nicosia werd toen met 4-0 verslagen.


 Lees ook: Nagelsmann jongste trainer ooit in Champions League 


Ajax had het met name in de eerste helft moeilijk. De ploeg van Erik ten Hag kwam tot weinig kansen. In de eerste 45 minuten ondernam Ajax zelfs geen een schot van binnen de zestien meter. De laatste keer dat dat gebeurde in eigen huis, was in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-1).

Vijfhonderd
Het eerste schot tussen de palen leverde in ieder geval direct een goal op. De voorzet van David Neres was op maat, waardoor linksback Nicolás Tagliafico de bal feilloos achter de doelman kon plaatsen. Hij tekende met zijn eerste goal in het hoofdtoernooi voor de vijfhonderdste goal in de Champions League van Argentijnse voet. 103 treffers daarvan kwamen van Lionel Messi.

Top vijf Argentijnse topscorers in Champions League

  1. Lionel Messi - 103 goals
  2. Alfredo di Stéfano - 49 goals
  3. Sergio Kun Agüero - 31 goals
  4. Hernán Crespo - 25 goals
  5. Gonzalo Higuaín - 22 goals

Het werd uiteindelijk de avond van de 26-jarige verdediger. Ook de 3-0 kwam op zijn naam. Vanuit een lastige hoek werkte hij de bal subliem over AEK-doelman Vasilios Barkas heen. Hierdoor is Tagliafico de eerste Ajax-verdediger met twee goals in de Champions League sinds Frank de Boer daar in 1995 in slaagde.

Een andere opsteker voor Ajax was de langverwachte rentree van spits Kasper Dolberg, na maandenlange absentie. Enkele seconden voor zijn invalbeurt had Donny van de Beek het Amsterdamse feest al compleet gemaakt, door de bevrijdende 2-0 binnen te rammen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner