19.09.2018 21:58

Ronaldo pakt eerste rode kaart in CL-carrière

Cristiano Ronaldo heeft niet bepaald een fijn debuut gemaakt in de Champions League. De 33-jarige Portugees kreeg na 29 minuten een dubieuze rode kaart, nadat hij in de mangel raakte met Jeison Murillo van Valencia CF.

Nog nooit eerder kreeg Ronaldo een rode kaart in het grote clubtoernooi. De aanvaller speelde in totaal 154 keer in de Champions League, verspreid over zestien seizoenen. Wel ontving hij achttien keer eerder een gele kaart in het miljardenbal.

Totaal aantal kaarten Cristiano Ronaldo/kaarten in Champions League

  • Geel: 94/18
  • Rood: 11/1

Ronaldo, die afgelopen zomer overstapte van Real Madrid naar Italië, blijkt sowieso geen notoire kaartenpakker. In 763 clubwedstrijden werd hem slechts zeven keer direct de rode kaart getoond. Vier keer kreeg hij twee keer geel. Het was echter alweer een tijdje geleden dat hij vroegtijdig van het veld werd gestuurd. De laatste keer was namelijk in januari 2015. In het met 1-2 gewonnen uitduel met Córdoba FC kreeg hij in de 82e minuut rood.

De rode prent was echter zeer dubieus. Naast het feit dat de camera's de actie niet optimaal registreerden, leek het erop dat Ronaldo niet al te veel deed. De scheidsrechter kwam op advies van de zesde man tot zijn beslissing. Ronaldo verliet het veld in tranen.

Uiteindelijk had het geen invloed op de Turijnse ploeg. Dankzij twee goals van Milarem Pjanić werd het 0-2 tegen Valencia CF. Beide treffers kwamen van de penaltystip: nog nooit eerder scoorde Juventus twee keer vanaf elf meter in een uitwedstrijd in de Champions League. Ook Valencia kreeg nog een strafschop, maar die werd gemist door Dani Parejo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner