22.09.2018 09:42

Sparta evenaart record uit 1962 na gelijkspel in Oss

Sparta Rotterdam is in de Keuken Kampioen Divisie niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen TOP Oss. Aan de ene kant is dat teleurstellend voor Henk Fraser en zijn mannen, maar de defensie is in ieder geval solide.

Sparta hield namelijk vrijdagavond tegen Oss voor de vijfde achtereenvolgende keer de nul. Na de eerste competitiewedstrijd, die met 2-1 verloren ging op bezoek bij FC Twente, hield Sparta-doelman Roy Kortsmit zijn doel schoon. De laatste tegentreffer werd vijfhonderd minuten geleden vanaf de strafschopstip gemaakt door Tom Boere.

Het is alweer een tijdje geleden dat Sparta zó lang de nul achter elkaar hield. Het record stamt namelijk uit het seizoen 1961/1962, toen de Spartanen aan het eind van de competitie ook vijf wedstrijden op rij de deuren dicht hielden. Destijds eindigde Sparta als negende in de Eredivisie.

Teleurstellend
Toch was het resultaat tegen TOP Oss, waar voor de zestiende keer op rij niet van werd verloren, vooral teleurstellend. Concurrenten FC Twente, NEC en Go Ahead Eagles wisten namelijk allemaal te winnen, waardoor Sparta zakte naar de zesde plaats in de competitie.

Het probleem van de Spangenaren ligt niet in de defensie, maar juist in de aanval. Sparta vond in de eerste zes competitiewedstrijden pas acht keer het net: de helft van bijvoorbeeld koploper Go Ahead. Zelfs Jong AZ, dat op de vijftiende plaats bivakkeert, scoorde meer goals (9) dan Sparta.