24.09.2018 07:30

Niet Memphis, maar Traoré steelt show namens Lyon

Memphis Depay is in de vorm van zijn leven, maar de oud-PSV'er heeft binnen de Olympique Lyon een geduchte concurrent als het gaat om meest productieve speler: voormalig Ajax- en Vitesse-speler Bertrand Traoré.


Lees ook: Pereiro op 1 na grootste Ajax-beul uit Zuid-Amerika 


Olympique Lyon trof zondagavond het Olympique Marseille van Kevin Strootman, die 76 minuten meespeelde bij zijn nieuwe Franse ploeg. De middenvelder kon een flinke nederlaag niet voorkomen: Olympique Lyon won met 4-2. De grote man was Traoré met twee treffers en daarmee is de vleugelaanvaller momenteel direct betrokken bij twaalf doelpunten in zijn laatste dertien wedstrijden. Bovendien is hij namens Olympique Lyon de MVP in de Ligue 1 dit seizoen, met vier punten. Memphis, die zondagavond na een uur werd gewisseld, volgt met drie punten. 

Bij de ploeg van Strootman was supervedette Dimitri Payet wederom de grote man. Hij gaf twee puntgave assists, maar kon een nederlaag dus niet voorkomen. Payet, dé uitblinker van Frankrijk tijdens het Europees Kampioenschap 2016, was in zijn laatste veertien wedstrijden betrokken bij veertien goals. Daarvan scoorde hij er vijf, terwijl hij negenmaal aangever was. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner