24.09.2018 08:30

Tahith Chong staat bekend als één van de grootste talenten in Nederland. De voormalig speler van Feyenoord is in de jeugdopleiding van Manchester United. Ook daar wordt het talent van de achttienjarige erkend.

Zo speelde de buitenspeler tijdens de voorbereiding mee met de ploeg van José Mourinho tijdens de voorbereiding in de Verenigde Staten. Zijn competitiewedstrijden speelt hij dit seizoen bij Manchester United U23 in de U23 Premier League Division 2. Sterker nog, Chong is de speler van die ploeg met de meeste minuten in de benen dit seizoen. In alle zes de wedstrijden stond hij negentig minuten op het veld, samen met slechts drie andere spelers.

Man Utd U23-spelers die geen minuut misten in de competitie:

• Tahith Chong (18)
  • Lee O'Connor (18)
  • Ethan Hamilton (19)
  • Ro-Shaun Williams (20)

Tijdens het treffen met Middlesbrough U23 afgelopen zondag had Chong wederom een basisplaats. Dat vertrouwen beloonde hij door iets na de onderbreking op fantastische wijze de score te openen. De technisch begaafde speler krulde met zijn linker een vrije trap in de kruising. Daarmee maakte hij zijn tweede doelpunt dit seizoen in de competitie, alleen ploeggenoot Angel Gomes scoorde vaker voor de belofteploeg van The Red Devils. Josh Bohui zorgde met de 0-2 voor de eindstand.