25.09.2018 07:00

PSV meest scorende ploeg van Europese topcompetities

PSV deed afgelopen weekend tegen Ajax uitstekende zaken. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 van de grote concurrent. Een knap resultaat, maar die uitslag was zelfs nog ondergemiddeld voor de ploeg van Mark van Bommel.

En dat is een compliment voor de koploper van de Eredivisie. Voor het treffen met Ajax had PSV namelijk 21 keer geschoord in vijf wedstrijden. Dat betekende een gemiddelde van 4,2 treffers per duel. Tegen Ajax verhoogde PSV het totaal naar 24 doelpunten, waardoor het gemiddelde zakte naar vier goals per wedstrijd. Van de tien grootste competities (plus Nederland) is PSV echter nog altijd de ploeg met de meeste gemiddelde doelpunten.


Lees ook: Niet Memphis, maar Traoré steelt show bij Lyon


PSV voor PSG
PSV heeft daarin een flinke voorsprong op de overige ploegen. De landskampioen van Nederland houdt het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain uit de Ligue 1 op de tweede plaats. De Franse formatie wist dit seizoen twintig keer te scoren in zes wedstrijden, wat een gemiddelde oplevert van 3,33 doelpunten per wedstrijd. Het Turkse Kasımpaşa S.K. is in de SüperLig de meest scorende ploeg, maar het gat met PSV is groot. Waar de Nederlandse ploeg in zes duels 24 keer het net vond, lukte Kasımpaşa S.K. dat slechts twaalf keer. Daarmee maakt het gemiddeld twee treffers per wedstrijd. Hieronder zie je een overzicht van de meest scorende ploegen per competitie van de tien grootste landen + Nederland. 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om te vergroten. 

Beste van heel Europa
In Europa zijn er momenteel negen ploegen PSV die in competitieverband nog geen enkel punt verspeelden. Dat zijn de topclubs Liverpool en Paris Saint-Germain, het Zweedse Malmö FF, BSC Young Boys uit Zwitserland, het Oekraïnse Shakhtar Donetsk, het Turkse Gençlerbirligi (tweede niveau) en de Oostenrijkse clubs RB Salzburg en LASK Linz. Ook van al deze clubs heeft PSV veruit het beste doelsaldo, dus kan de ploeg met recht de beste van Europa worden genoemd op dit moment. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner