25.09.2018 11:00

Luuk de Jong voert ranglijst beste Eredivisie-speler aan

Mede door de uitstekend spelende Luuk de Jong versloeg PSV, Ajax afgelopen zondag met 3-0. De aanvoerder van de koploper uit Eindhoven was aanjager, won vrijwel al zijn (kop)duels en kwam ook tot scoren.

    Vooral in de eerste helft was hij een constante plaag voor Frenkie de Jong en Daley Blind, die samen het centrum vormden van Ajax. Zo had Luuk de Jong de meest gewonnen kopduels en de meeste balcontacten van alle veldspelers. Zijn goede optreden werd beloond door de Nederlandse media, want met een gemiddelde van 8,33 was hij afgelopen weekend de beste speler uit de Eredivsie. Daarmee heeft hij eveneens Hakim Ziyech verdrongen van de eerste plaats op de Voetbal.com spelersranking* met een gemiddelde van 7,08.


    Lees ook: PSV meest scorende ploeg van Europese competities


    Ziyech staat nog wel op de tweede plaats, hij behaalde uit de eerste zes wedstrijden een 6,92. De rest van de top tien wordt vrijwel volledig gedomineerd door spelers van PSV. De eerste niet-speler van PSV na Ziyech is namelijk Matthijs de Ligt. De mandekker van de Amsterdammers staat op plaats acht. Daartussen staan Steven Bergwijn, Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix, Hirving Lozano en Daniel Schwaab. Albert Guðmundsson (transfereerde in de zomer van AZ naar PSV) deelt samen met José Angeliño (PSV) en Jerdy Schouten (Excelsior) de top tien. 

    Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de hele spelersranking te gaan.

    * De spelersranking is opgebouwd uit cijfers die een gemiddelde weergeven van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen. Een cijfer ontvangt een speler als hij meer dan een half uur heeft gespeeld. 

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner