26.09.2018 07:30

Robben heeft nog maar twee goals nodig voor mijlpaal

Arjen Robben heeft andermaal laten zien van grote te waarde te zijn voor Bayern München. De Nederlandse vleugelflitser toonde dinsdagavond zijn klasse tijdens het stroef verlopen duel van Der Rekordmeister tegen FC Augsburg.

Bayern München speelde met 1-1 gelijk tijdens de midweekse speelronde in de Bundesliga. Daarvoor had het een treffer van Robben nodig, die de bal met zijn linker hard en hoog in het doel schoot. Het was treffer 98 voor Robben, in het shirt van Bayern München in de Bundesliga. Daar had de voormalig speler van onder meer FC Groningen en PSV in totaal 193 Bundesliga-optredens voor nodig. Namens FC Augsburg scoorde Felix Götze, op aangeven van Jeffrey Gouweleeuw. Het gelijkspel was overigens de vierhonderdste voor Bayern München in de Bundesliga. 


Lees ook: Hoe vergaat het de nieuwe Eredivisie-spitsen?


Robben heeft dus nog twee treffers nodig om bij de club van honderd te komen. Dat is een select gezelschap van slechts zes andere spelers. Robben deelt nu nog de zevende plaats met Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) en Cha Bum-kun (Zuid-Korea), maar kan over hen heenwippen als het nog een treffer maakt. De eerstvolgende speler die Robben dan kan evenaren is Stéphane Chapuisat. De Zwitser maakte 105 doelpunten op het hoogste niveau in Duitsland. Claudio Pizarro is met 192 doelpunten nog altijd de buitenlandse recordhouder, al zit Robert Lewandowski hem met 183 goals op de hielen. 

Buitenlandse spelers met meeste goals in de Bundesliga:

  1. 192 – Pizarro (Peru)
  2. 183 – Lewandowski (Polen) 
  3. 133 – Elber (Brazilië)
  4. 113 – Ibišević (Bosnië en Herzegovina)
  5. 106 – Ailton (Brazilië)
  6. 105 – Chapuisat (Zwitserland)
  7. 098 – Robben (Nederland), Cha Bum-kun (Zuid-Korea) Aubameyang (Gabon)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner