28.09.2018 10:00

De 5: Eredivisie-spelers met grootste bijdrage in goals

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de Eredivisie-spelers die de grootste bijdrage hebben geleverd aan de teamtreffers.

1: Nasser el Khayati – 63,6%
Sinds zijn komst naar ADO Den Haag is Nasser el Khayati belangrijk voor de club. Ook dit seizoen is hij de grote man in het aanvalsspel van de ploeg van Alfons Groenendijk. ADO Den Haag scoorde dit seizoen elf keer in de competitie en daarvan kwamen er zeven van de voet van El Khayati. Daarmee had de aanvallende middenvelder een persoonlijke bijdrage van liefst 63,6% van de doelpunten. Het hoogste percentage van alle spelers uit de Eredivisie.


Lees ook: Ajax-pechvogel in België verkozen tot Talent v/h Jaar


2: Tim Matavž – 55,6%
Waar El Khayati de topscorer is van de Eredivisie, staat Tim Matavž met vijf doelpunten op een gedeelde vijfde plaats. De Arnhemmers vonden dit seizoen negen keer het net in de Eredivisie dit seizoen, de fysiek sterke spits nam iets meer dan de helft van de goals voor zijn rekening. De overige vier doelpunten staan op naam van Roy Beerens, Matúš Bero, Bryan Linssen en Jake Clarke-Salter.

3: Fabian Serrarens – 50%
Naast El Khayati en Matavž is er nog één Eredivisie-speler die voor de helft of vaker van alle clubtreffers verantwoordelijk was: Fabian Serrarens. De spits van De Graafschap scoorde dit seizoen twee keer. In totaal vonden De Superboeren vier keer het net, waardoor het logisch is dat Serrarens 50% van de goals van De Graafschap voor zijn rekening nam. 

4: Fran Sol – 46,2%
De clubleiding van Willem II deed er alles aan om Fran Sol binnenboord te houden. Dat bleek een uitstekende zet. De Spaanse aanvaller was vorig seizoen de absolute smaakmaker van de Tilburgers en ook dit seizoen bewijst hij zijn klasse. De voormalig jeugdspeler van Real Madrid maakte dit Eredivisie-seizoen alweer zes doelpunten. Omdat Willem II in totaal al dertien keer scoorde, heeft Sol een bijdrage van 46,2%. 

5: Mitchell te Vrede en Klaas Jan Huntelaar – 42,9% 
Vorig seizoen was Mitchell te Vrede vaak bankzitter, achter Umar Sadiq en Thierry Ambrose. Dit seizoen is hij belangrijk voor NAC, met een aandeel van 42,9% in de teamtreffers. Te Vrede maakte namelijk drie van de zeven doelpunten. Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar beschikt over hetzelfde percentage. De voormalig Oranje-international maakte dit seizoen zes van de veertien Amsterdamse doelpunten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner