28.09.2018 08:30

Amateurclubs verslaan Anderlecht, Brugge en Standard

RSC Anderlecht verloor donderdagavond in de Croky Cup, de Belgische beker. In eigen stadion ging de ploeg met 0-3 onderuit tegen Union St. Gilloise. Daarmee liggen de drie traditionele topclubs (RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik) al uit het toernooi. Alle drie werden ze uit de beker geknikkerd door amateurs. 

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische bekervoetbal dat dit gebeurt. Sinds het seizoen 1911/1912 verlieten nooit alle drie de van oudsher topclubs het toernooi voordat de achtste finales werden gespeeld. Nota bene uitgeschakeld door amateurs. Daarnaast is het al meer dan tien jaar geleden dat zes clubs uit de Eerste Klasse de zestiende finales niet overleefden. In 2007/2008 gebeurde dat voor de laatste keer. 


Lees ook: Ajax-pechvogel in België verkozen tot Talent v/h Jaar


RSC Anderlecht verloor dus donderdagavond van Union St. Gilloise door een hattrick van Youssouf Niakaté. Koploper Club Brugge ging een dag eerder al met 2-0 onderuit bij SK Deinze. Nordin Amrabat stond in de basis, terwijl Ruud Vormer en Stefano Denwswil de hele wedstrijd moesten toekijken. Arnaut Danjuma viel nog in, maar kon het verschil niet meer maken. Standard Luik was donderdagavond niet opgewassen in eigen stadion tegen Royal Knokke FC: 1-2. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner