30.09.2018 14:13

Peterson scoort vaker dan topscorers 5 beste competities

Heraclied Kristoffer Peterson is momenteel met acht doelpunten topscorer van de Eredivisie. In vergelijking met de beste doelpuntenmakers uit de vijf grootste competities staat de Zweedse linksbuiten aan kop.

Zijn achtervolgers Neymar (Paris Saint-Germain) en André Silva (Sevilla FC) scoorden allebei zeven keer. De topscorer uit de Bundesliga doet het momenteel het minst goed: Ondrej Duda van Hertha BSC vond vijf keer het net. Wat opvalt, is dat drie van de zes namen op de flank speelt. André Silva en Krzysztof Piątek staan in de spits, Ondrej Duda is een aanvallende middenvelder.


 Lees ook: Sturridge voegt zich bij rijtje Liverpool-legendes 


Topscorers grootste vijf competities én Eredivisie

  1. Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) – 8 goals
  2. Neymar (Paris Saint-Germain) en André Silva (Sevilla FC) – 7 goals
  3. Krzysztof Piątek (Genoa CFC) en Eden Hazard (Chelsea FC) – 6 goals
  4. Ondrej Duda (Hertha BSC) – 5 goals

Peterson maakte in duel met FC Emmen al na zeven minuten de 2-0. De 23-jarige vleugelaanvaller verbrak daarmee zijn persoonlijke Eredivisierecord. Vorig seizoen kwam hij tot zeven goals. Deze jaargang is hij beduidend effectiever: voor zijn eerste zeven goals had hij slechts 22 kansen nodig, tegenover 77 kansen in 2017/2018.

Nasser El Khayati van ADO Den Haag hijgt de Heraclied in de nek. De Marokkaanse middenvelder staat op zeven doelpunten. Ook spitsen Fran Sol van Willem II en Klaas Jan Huntelaar van Ajax scoorden al zes keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner