30.09.2018 20:29

Evenaring record uit 1997 na roodgekleurd weekend

Na het slotstuk van het weekend tussen Feyenoord en Vitesse evenaarde de Eredivisie een record uit 1997. Op 20 augustus van dat jaar werden er zes rode kaarten uitgedeeld. Ook deze speeldag werd de prent zes keer getoond.

Met name Feyenoord en Vitesse droegen daaraan bij. Vitessenaar Thomas Bruns ontving in de 63e minuut een rode kaart. In de slotfase werden zijn ploeggenoot Danilho Doekhi en Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie van het veld gestuurd. Laatstgenoemde gaf overigens meteen na afloop aan in beroep te gaan tegen een schorsing.

Simon Gustafson van FC Utrecht kreeg rood tegen FC Groningen. Willem II maakte het net als Vitesse helemaal bont. De Tilburgers eindigden de wedstrijd tegen De Graafschap met negen man na rode kaarten voor Atakan Akkaynak en Diego Palacios.


 Lees ook: Van den Brom langstzittende AZ-trainer ooit 


Daar bleef het dit weekend echter niet bij. De eerste rode kaart van het weekend was voor Excelsior-middenvelder Ali Messaoud. Hij haalde het einde niet van de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Veertig
De arbiters hadden het dit weekend sowieso druk. Naast de zeven rode kaarten werd er veertig keer geel getoond. Het is voor het eerst sinds speelronde twaalf in het seizoen 2013/2014 dat er zoveel kaarten werden uitgedeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner