01.10.2018 10:26

Ex-Eredivisionist Finnbogason all-time topscorer Augsburg

Alfreð Finnbogason is lekker bezig in Duitsland. De oud-spits van sc Heerenveen won dit weekend met 4-1 van SC Freiburg en maakte een hattrick. Daardoor is hij nu all-time topscorer van FC Augsburg in de Bundesliga.

Zijn derde goal bekende zijn 25e voor Augsburg in de Duitse competitie. Hij passeerde Tobias Werner. De linksbuiten speelde acht seizoenen voor FC Ausgburg, waarin hij met 23 goals de recordhouder was. Dit is het vierde seizoen van Finnbogason in Duitsland.


 Lees ook: Evenaring record uit 1997 na roodgekleurd weekend 


All-time topscorers FC Augsburg in de Bundesliga

  1. Alfreð Finnbogason - 25 goals
  2. Tobias Werner - 23 goals
  3. Ja-Choel Koo en Raul Bobadilla- 21 goals
  4. Halil Altintop - 20 goals

In het seizoen 2013/2014 werd de IJslandse spits topscorer van de Eredivisie met 29 doelpunten. Hij verdiende een stap naar het Spaanse Real Sociedad, maar kwam daar tot slechts twee competitiegoals. Daarom besloot hij al na één seizoen voor een half jaar te verkassen naar Griekenland, waar hij bij Olympiakos amper aan spelen toekwam.

Rentree
Zijn volgende transfer bleek wel een goede. In de tweede seizoenshelft in 2016 scoorde hij zeven keer in veertien wedstrijden. Vorig seizoen scoorde Finnbogason twaalf goals. Tegen Freiburg maakte hij zondag na lang blessureleed dus een spetterende rentree.

Vooral zijn eerste goal was zeer fraai. Hij werkte een assist van de Nederlandse verdediger Jeffrey Gouweleeuw met de hak binnen. Ook Gouweleeuw, ex-Heerenveen en AZ, is vaste basisspeler in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner