01.10.2018 15:26

Supersub Sancho is dé sensatie van de Europese velden

Engelsman Jadon Sancho is hard op weg om de smaakmaker van de Bundesliga te worden. De 18-jarige aanvaller startte nog geen een keer in de basis, maar is wel de assistkoning van de vijf grootste competities.

Sancho kwam dit seizoen slechts 124 minuten in actie in de competitie. Daarin bereidde hij vijf doelpunten voor. Er zijn zeven spelers met vier assists, waaronder Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller van Juventus FC had daar echter 630 minuten voor nodig. Het verschil in gemiddeldes is groot tussen de twee aanvallers.

Minuten per assist

• Jadon Sancho - 25 minuten
  • Cristiano Ronaldo - 157,5 minuten

De Engelse flankspeler, die in de jeugd van Manchester City speelde, creëerde in het kleine aantal speelminuten al tien kansen. Daarmee is hij de meest creatieve speler van Dortmund. Zelf scoorde hij eenmaal. Dat was als invaller tegen 1. FC Nürnberg. Het was meteen zijn enige schot dat hij dit seizoen loste.

Sancho maakte in augustus 2017 zijn entree in Duitsland. Sindsdien gaat hij van alle Bundesliga-spelers het meest effectief met zijn speelminuten om. De in 2000 geboren vleugelflitser is elke 73,5 minuut bij een doelpunt betrokken.

Minuten per goal/assist in Bundesliga sinds augustus 2017

1. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) - 73,5 minuten
  2. Robert Lewandowski (FC Bayern München) - 75,9 minuten
  3. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, nu Arsenal FC) - 88,4 minuten
  4. Jean-Kévin Augustin (RB Leipzig) - 90,7 minuten
  5. James Rodriguez (FC Bayern München) - 92,6 minuten

In duel met Bayer Leverkusen dit weekend verkeerde Sancho opnieuw in blakende vorm. Hij kwam na 68 minuten in het veld voor Christian Pulisic en droeg met twee assists bij op de uiteindelijke 2-4 zege van zijn ploeg.