02.10.2018 08:30

Doelpuntenmachine Van Aanholt verliest van topper Aké

Patrick van Aanholt is bezig aan een uitstekende fase in zijn carrière. De vleugelverdediger van Crystal Palace was in de Premier League trefzeker tegen het AFC Bournemouth van Nathan Aké, maar ging wel met 2-1 onderuit.

  Van Aanholt, voormalig speler van onder meer Vitesse, was in de laatste elf competitiewedstrijden goed voor een betrokkenheid bij zeven doelpunten. Daarvan was hij vijfmaal zelf de doelpuntenmaker, terwijl hij twee keer de assist verzorgde. De treffer tegen AFC Bournemouth was zijn eerste van het seizoen, vorig jaar vond hij vijfmaal het net. Sinds de start van het seizoen 2017/2018 scoorde er slechts één verdediger vaker (Marcos Alonso: acht goals).

  Premier League-verdedigers met meeste treffers sinds start 17/18:

  1. Alonso (Chelsea) – 8 doelpunten
  2. Van Aanholt (Crystal Palace), Monreal (Arsenal) – 6 doelpunten
  3. Smalling (Man Utd) – 5 doelpunten
  4. Otamendi (Man City), Maguire (Leicester) – 4 doelpunten 


   Lees ook: Hekkensluiter NAC staat 4e qua bezoekersaantallen 


  Het doelpunt van Van Aanholt was dus niet genoeg voor de zege, namens The Cherries scoorden namelijk David Brooks en Junior Stanislas. Aké kwam niet op het scorebord, maar was wel de grote man bij AFC Bournemouth. De mandekker had namelijk de meeste onderscheppingen, geblokte schoten en bovendien won hij al zijn kopduels. Maar ook in balbezit was hij aanwezig, met de meeste balcontacten, schoten en passes van alle spelers op het veld. 

   

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner