11.12.2018 12:00

VIDEO: toen Ajax het grote Bayern compleet vernederde

Ajax neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen Bayern München. Het wordt een hels karwei voor de ploeg van Erik ten Hag in Duitsland. Toch kan Ajax zich vastklampen aan de hoopvolle generatie van midden jaren negentig.

Volgens Ronald de Boer, oud-Ajacied van destijds, is de huidige selectie bijna net zo goed in 1995. "Het huidige Ajax is misschien wel net zo sterk als het elftal dat in 1995 de Champions League won. Alleen is deze ploeg normaal gesproken niet in staat om het toernooi te winnen, omdat de tegenstand nu vele malen groter is. Toen mochten er maar drie buitenlanders worden opgesteld. Manchester City heeft er momenteel elf. Zulke clubs halen overal de beste spelers op", liet De Boer weten in gesprek met De Telegraaf.

Hoewel Ajax in het seizoen 1994/1995 dus een ontzettend sterk team had, was Bayern voorafgaand aan het tweeluik met Ajax in de halve finale van de Champions League ook de favoriet. De heenwedstrijd in München eindigde in 0-0, waardoor het duel in Amsterdam beslist zou worden. Dat deed de ploeg van Louis van Gaal op fenomenale wijze, door Der Rekordmeister in het Olympisch Stadion met liefst 5-2 te verslaan. Dat gebeurde op de volgende manier:

Weet jij alle namen nog? 
Ajax zou een maand later de Champions League winnen, door AC Milan met 1-0 te verslaan in Wenen. Daardoor is die Ajax-generatie de boeken in gegaan als één van de bekendste. Maar weet jij nog welke elf basisspelers en twee invallers op het veld stonden tijdens het halve finale-duel met Bayern München, dat op 19 april 1995 in 5-2 eindigde?

Klik hier of op onderstaande afbeeldingen om alle spelers te bekijken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner