02.10.2018 12:00

Ajax bezig aan beste ongeslagen serie in CL sinds 22 jaar

Als Ajax vanavond de tweede wedstrijd in de poulefase van de Champions League niet verliest van Bayern München bereikt het een fraaie mijlpaal. De Amsterdammers zijn dan tien wedstrijden in het miljardenbal ongeslagen.

Momenteel staat de teller dus op negen achtereenvolgende wedstrijden waarin Ajax zonder nederlaag van het veld stapte. Dit seizoen speelden de Amsterdammers zeven wedstrijden, waarvan er zes in de voorronde van de Champions League. Daarvan werden er vijf gewonnen en twee gelijkgespeeld. Tellen we daar de resultaten van vorig seizoen bij op (tweemaal gelijkspel tegen OGC Nice) en Ajax heeft een knappe ongeslagen reeks van negen duels te pakken.


 Lees ook: VIDEO: toen Ajax het grote Bayern vernederde 


De laatste keer dat Ajax een langere serie zonder verliespartije neerzette was in 1996, de gewonnen kwartfinale tegen het Duitse Borussia Dortmund uit dat jaar was toen de negentiende wedstrijd op rij dat Ajax niet verloor. De kans dat de ploeg van Erik ten Hag de reeks van ruim twintig jaar geleden gaat evenaren is zeer klein, een gelijkspel of overwinning bij Bayern München ligt namelijk niet voor de hand. 

Beste ongeslagen reeksen van Ajax de Champions League*

  1. 1994 tot en met 1996: 19 wedstrijden
  2. 2017 tot en met 2018: 09 wedstrijden
  3. 2002 tot en met 2003: 07 wedstrijden

* Alleen de series in de Champions League zijn hierin opgenomen, niet de voorganger van dit toernooi: de Europa Cup I. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner