03.10.2018 12:30

Premier League-zomeraankopen die ernstig tegenvallen

De Premier League deed zijn imago eer aan afgelopen zomer, als koopkrachtige competitie. Zo werden er honderden miljoenen uitgegeven aan nieuwe spelers, waaronder enkele flinke teleurstellingen. In dit artikel de spelers die vooralsnog enorm tegenvallen.

Alireza Jahanbakhsh – Brighton & Hove Albion
De aanvaller uit Iran kende een aantal sterke seizoenen in de Eredivisie bij NEC Nijmegen en AZ Alkmaar. Afgelopen seizoen was hij de grote uitblinker bij de Alkmaarders in de Eredivisie. De topscorer van vorig seizoen verdiende een transfer naar de Premier League. Voor liefst negentien miljoen euro verkaste hij naar Brighton & Hove Albion, maar vooralsnog is dat avontuur geen succes. Hoewel Jahanbakhsh zes wedstrijden in de Premier League speelde, had hij nog geen enkele basisplaats en vond hij nog geen enkele keer het net. 

Max Meyer – Crystal Palace
De Duitse aanvallende middenvelder had vorig seizoen een aflopend contract bij Schalke 04. Na een aantal goede seizoenen had hij de clubs voor het uitkiezen, maar een transfer bleef lang uit. Laat in de transferperiode maakte hij de overstap naar de Londense club. Hoewel Meyer gratis was voor Crystal Palace stelt hij enorm teleur. Verder dan één basisplek en vier invalbeurten kwam hij niet. Tot op heden staat de teller stil op slechts 147 minuten. 


 Lees ook: Drie Nederlanders in race om Golden Boy-prijs 


De geblesseerden van Everton FC
Marcel Brands, die afgelopen zomer de overstap van PSV naar Everton FC maakte als technisch directeur, oogste lof door op de laatste dag van de transferperiode twee klappers binnen te halen: Yerry Mina en André Gomes werden overgenomen van FC Barcelona. Beide spelers hebben echter nog niets laten zien in Liverpool, want de teller staat nog steeds op nul minuten in de competitie mede door blessures. 

Çağlar Söyüncü – Leicester City
Voor een bedrag van liefst twintig miljoen euro maakte Söyüncü de overstap van Freiburg SC naar Leicester City. De landskampioen van twee seizoenen geleden maakte echter nog geen gebruik van de Turkse mandekker. Vooralsnog moet de centrale verdediger het doen met minuten bij Leicester City U23 in de U23 Premier League Div. 1.

Leander Dendoncker – Wolverhampton Wanderers
Dendoncker imponeerde afgelopen seizoen in de Belgische Eerste Klasse bij RSC Anderlecht. De middenvelder mocht vervolgens mee naar het Wereldkampioenschap met België en kreeg zelfs speelminuten. Wolverhampton Wanderers huurt hem dit seizoen van de Belgische topclub en heeft een overeenkomst dat er aan het einde van dit seizoen een bedrag van ruim dertien miljoen euro wordt overgemaakt. In de Premier League speelde Dendoncker nog niet, al deed hij al wel tweemaal mee in de League Cup. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner