04.10.2018 07:30

UEFA ranking: Ajax laat Nederland uitlopen op Oostenrijk

Elk resultaat van de Nederlandse ploegen wordt langs de meetlat van de UEFA coëfficiëntenlijst, de ranglijst die bepaald hoeveel clubs Nederland mag sturen naar de Europese toernooien, gelegd. 

Ajax heeft voor die ranking degelijke zaken gedaan, dankzij het gelijkspel op bezoek bij Bayern München (1-1). Een zege had logischerwijs meer punten opgeleverd, maar door de puntendeling met de Duitsers liep Nederland (de nummer elf van de lijst) iets uit ten opzichte van naaste belager Oostenrijk. De Nederlandse clubs sprokkelden dit seizoen 4.200 punten bij elkaar, terwijl de Oostenrijkse clubs 2.400 punten verzamelden. PSV verloor woensdagavond thuis tegen Inter waardoor Nederland geen punten verdiende. 


 Lees ook: Flinke droogte bij Real was er nooit mét Ronaldo 


Net als Nederland heeft Oostenrijk nog twee ploegen in de Europese toernooien. Waar PSV en Ajax de Nederlandse eer hoog houden, doen RB Salzburg en Rapid Wien dat namens de Oostenrijkers. Beide ploegen zitten in het hoofdtoernooi van de Europa League en kunnen dus donderdagavond een inhaalslag maken ten opzichte van Nederland. Een overwinning in de Europa League levert net zoveel punten op als een overwinning in de Champions League. Voor Nederland is het dus te hopen dat de Oostenrijkers punten laten liggen. 

Oostenrijkse clubs vs. Schotse clubs
RB Salzburg neemt het donderdagavond thuis op tegen Celtic FC, terwijl Rapid Wien op bezoek gaat bij Rangers FC. In de top twintig waren er geen wijzigingen op te merken afgelopen week na de wedstrijden in de Champions League (op het stuivertje wisselen van Italië en Engeland na), maar de echte balans kan pas worden opgemaakt na donderdagavond als ook de tweede speelronde van de Europa League achter de rug is. 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om te vergroten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner