05.10.2018 08:00

Feyenoord heerst met Van Bronckhorst tegen Willem II

Feyenoord neemt het zondagmiddag op in de Eredivisie tegen Willem II. De Rotterdammers kijken hoopvol uit naar het treffen met de Tilburgers, want onder trainer Giovanni van Bronckhorst is dat de favoriete tegenstander van de ploeg.

Sinds Van Bronckhorst het hoofdtrainerschap op zich nam bij De Stadionclub wist hij alle wedstrijden te winnen van Willem II. In totaal trof de oefenmeester de Brabantse club zes keer. In die duels heeft Feyenoord een doelsaldo van plus veertien (vijftien voor en slechts één tegen). Willem II is daarmee de enige tegenstander in de Eredivisie waartegen Van Bronckhorst alle wedstrijden met een zege afsloot. Tegen elke andere club werd minstens een keer gelijkgespeeld of verloren. 


 Lees ook: Eredivisie-aankopen die qua minuten teleurstellen 


Waar Feyenoord in Willem II een favoriete tegenstander treft, zal Fran Sol met gemengde gevoelens de Rotterdamse club ontvangen. De Spaanse aanvaller is de laatste twee seizoenen erg trefzeker en geeft ook regelmatig een assist. Zo was Sol bij negen van de laatste zeventien thuisduels betrokken bij een doelpunt. Echter, in de vijf wedstrijden die  Sol tegen Feyenoord speelde, gaf hij nooit een assist en maakte hij ook nog geen enkele keer een doelpunt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner