05.10.2018 10:00

De 5: oudste Eredivisie-spelers van het huidige seizoen

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de vijf oudste spelers die dit seizoen minuten maakten in de Eredivisie. Hoewel de competitie wordt gezien als erg jong en vooral met veel talenten, lopen er toch een hoop routiniers rond op de Nederlandse velden.

1: Diederik Boer (PEC Zwolle)
Geen enkele speler die dit seizoen op het veld stond in de Eredivisie was ouder dan Diederik Boer. De sluitpost van de Zwollenaren is de enige die de grens van 37 jaar is gepasseerd. Vorig seizoen was hij nog basisspeler en dit seizoen kreeg hij ook de voorkeur van John van 't Schip. Echter, na twee speelrondes hield de trainer Boer aan de kant. Met 37 jaar, 10 maanden en 26 dagen is de meest ervaren speler.

2: Eduardo (Vitesse)
Na de doelman van PEC Zwolle volgt er een collega-keeper. Eduardo, afgelopen zomer verhuurd door Chelsea FC aan Vitesse, is de tweede oudste speler van de Eredivisie. Bij de Arnhemmers krijgt de Portugees de voorkeur boven een andere routinier: Remko Pasveer. Eduardo werd tot op heden elke wedstrijd in de basis gezet door Leonid Slutskiy en miste nog geen minuut. Vorige week tegen Feyenoord (2-1 verlies) was Eduardo 36 jaar en 11 dagen.

3: Anouar Hadouir (SBV Excelsior)
Na Boer en Eduaurdo is Anouar Hadouir de oudste veldspeler van alle Eredivisionisten. De middenvelder annex aanvaller was als invaller op 22 september tegen sc Heerenveen (3-3) 36 jaar en 8 dagen oud. Voorlopig lijkt de speler van SBV Excelsior het te moeten doen met invalbeurten. Vorig seizoen had hij namelijk maar zes basisplaatsen en was hij zeventien keer invaller, dit seizoen is dat beeld niet anders.

4: Robin van Persie (Feyenoord)
Lange tijd twijfelde Robin van Persie of hij er nog een seizoen bij aan zou plakken. Afgelopen mei pakte de aanvaller de Toto KNVB Beker en dat was eigenlijk een mooi moment om te stoppen. Van Persie is echter te veel liefhebber om er al een punt achter te zetten. Dit seizoen lijkt hij topfit en dus kunnen we nog een jaar genieten van zijn kunsten. De aanvaller van Feyenoord is op dreef met zes doelpunten uit de eerste zeven wedstrijden. Tijdens zijn laatste wedstrijd was Van Persie 35 jaar, 1 maand en 24 dagen.

5: Klaas Jan Huntelaar (Ajax)
Net als Van Persie staat ook de voormalig Europese topspeler van Ajax in deze lijst. Klaas Jan Huntelaar doet ook nog een seizoen mee en net als Van Persie is hij het scoren nog niet verleerd. Vooral in de voorrondes van de Champions League was de spits belangrijk met zijn doelpunten, maar in de Eredivisie vond hij ook zes keer het net. De vraag is of Huntelaar basisspeler blijft nu Kasper Dolberg fit is, maar minuten zal hij dit seizoen blijven maken. Tijdens de 0-2 zege van Ajax op Fortuna Sittard was Huntelaar 35 jaar, 1 maand en 17 dagen.