05.10.2018 10:30

Feyenoord financieel goed bezig: club boekt recordomzet

Na jaren financiële zorgen bij Feyenoord gaat het de laatste tijd goed bij De Stadionclub. Sterker nog, de Rotterdammers maakten afgelopen boekjaar een winst van 11,6 miljoen euro bij een omzet van liefst 99,4 miljoen euro. Dat is te lezen in het jaarverslag 2017-2018, dat vrijdag is gepubliceerd door de club.

Het betekent dat Feyenoord een recordomzet heeft gedraaid. Nooit eerder was het bedrag over één boekjaar zo hoog. De zwarte cijfers zijn vooral tot stand gekomen door de inkomsten van transfers en het spelen van de Champions League vorig seizoen. "Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van Champions League-voetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de 100 miljoen euro aan", laat algemeen directeur Jan de Jong weten op de website.

Het eigen vermogen is gedurende het boekjaar gestegen van 24 miljoen euro naar 31,6 miljoen euro per 30 juni 2018, terwijl de omzet van een jaar eerder nog 68,7 miljoen euro was. Een deel van de inkomsten is door Feyenoord besteed aan investeringen in de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, investeringen in het nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en aan het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord. 


 Lees ook: De 5: oudste Eredivisie-spelers van dit seizoen 


"Ook het spelen van Europa League-voetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien. Feyenoord kiest er echter wel zeer bewust voor elk jaar te begroten zonder Europees voetbal, met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner