06.10.2018 20:35

Comeback-koning Man United doet het ook tegen Newcastle

Na een daverende comeback heeft Manchester United op de valreep gewonnen van Newcastle United: 3-2. De ploeg van de geplaagde manager José Mourinho stond ongekend snel 0-2 achter, maar flikte het kunstje opnieuw.

Alle ogen waren voor aanvang gericht op Mourinho. De geruchten over zijn ontslag namen voor de wedstrijd al sterk toe. Aan hem en zijn ploeg om het tij te keren, maar na tien minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord. Nog nooit keek Manchester United op Old Trafford binnen tien minuten tegen een gelijke achterstand aan. Voor Newcastle United was het de eerste keer dit seizoen dat de ploeg op voorsprong kwam.

Na rust kantelde de wedstrijd volledig. In de laatste twintig minuten werd de achterstand volledig omgebogen. Juan Mata en Anthony Martial trokken de stand gelijk, in de negentigste minuut werd Alexis Sánchez matchwinner: 3-2. Geen club in de Premier League knokte zich vaker terug van een doelpuntenverschil van twee. Liefst zeven keer stonden The Reds bij rust op een marge van twee treffers en werd er toch nog gewonnen, dat is minimaal vier wedstrijden vaker dan alle andere clubs.