06.10.2018 19:54

Trefzekere Alcácer kent beste Bundesliga-start ooit

Met een weergaloze invalbeurt schoot Paco Alcácer zijn ploeg Borussia Dortmund voorbij FC Augsburg: 4-3. De Spaanse spits maakte een hattrick, waarmee hij zijn doelpuntentotaal naar zes in drie wedstrijden krikte. Geen enkele nieuwkomer deed het beter.

Borussia Dortmund stond na een klein uur met 0-1 achter door een doelpunt van Alfreð Finnbogason, voormalig spits van sc Heerenveen, toen Alcácer binnen de lijnen kwam. Binnen drie minuten schoot hij de gelijkmaker binnen (1-1), maakte hij tien minuten voor tijd een nieuwe gelijkmaker (2-2) en schoot hij in de 95ste minuut de winnende binnen (4-3).

Na zijn hattrick is Alcácer topscorer van de Bundesliga en de beste nieuwkomer in de Bundesliga. Hij wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona en had maar drie wedstrijden nodig voor zijn zes treffers. Daarmee evenaart hij Gert Dörfel van Hamburger SV die in 1963 in hetzelfde aantal wedstrijden tot dat doelpuntenaantal kwam.

Supersub
Opmerkelijk is dat Alcácer nog geen enkele wedstrijd in de basis begon. In alle drie de wedstrijden kwam hij als invaller binnen de lijn en was hij trefzeker. Zes doelpunten in in totaal 81 minuten komt neer op het fraaie gemiddelde van een treffer per 13,5 minuten.