07.10.2018 19:33

Liverpool thuis al sinds 2003 ongeslagen tegen City

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, en Manchester City hebben de punten gedeeld. Liverpool-uit blijkt voor de ploeg van Pep Guardiola een lastige horde, want het heeft al achttien wedstrijden op rij niet gewonnen op Anfield.

Manchester City was in de absolute slotfase nog het meest dichtbij de overwinning. Na een overtreding van Virgil van Dijk ging de bal op de penaltystip, maar zomeraankoop Riyad Mahrez schoot hoog over. Van alle twaalf strafschoppen die de Algerijn nam, miste hij er zeven.

Daardoor bleef Liverpool opnieuw ongeslagen tegen Manchester City in eigen huis. Het was alweer de achttiende keer op rij dat de club uit Manchester het Liverpool-stadion verliet zonder overwinning. Sindsdien werd het zes keer gelijk en won Liverpool twaalf maal. De laatste zege dateert van 2003, toen City met 1-2 zegevierde.

Het was overigens verder geen enerverend duel in Liverpool. Voor rust werd er slechts drie keer geschoten. In nog geen een Premier League-duel dit seizoen werd minder vaak geschoten dan in deze topper. Liverpool heeft dit seizoen sowieso weinig weg: het incasseerde pas drie tegengoals dit seizoen. De laatste negen wedstrijden in neigen huis hield de ploeg de nul.

Liverpool, City en Chelsea voeren gezamenlijk met twintig punten de Premier League-ranglijst aan. De drie clubs zijn tot nu toe alle drie ongeslagen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner