08.10.2018 07:30

Alleen Excelsior pakt minder punten tegen top 3 dan AZ

AZ Alkmaar heeft een imago dat het een syndroom heeft met betrekking tot de traditionele top drie. Zondag verloor de ploeg van Ajax met 5-0 en pakte het dus opnieuw geen punten tegen PSV, Feyenoord of Ajax.

Kijken we naar de ploegen die in de afgelopen vijf seizoenen onafgebroken in de Eredivisie zaten, dan blijkt AZ Alkmaar het inderdaad zeer lastig te hebben met de traditionele top drie. Vanaf het huidige seizoen tot en met 2014/2015 wist de ploeg uit Noord-Holland slechts tweemaal te winnen. In totaal speelde het negen punten bij elkaar. De enige ploeg die nog minder punten haalde is SBV Excelsior. De Rotterdammers wonnen eenmaal van Feyenoord en speelde zowel tegen PSV als Ajax één keer gelijk. In totaal behaalde de ploeg dus maar vijf punten.


 Lees ook: VIDEO: vrije trap De Jong helpt Sydney naar finale 


De ploeg die de afgelopen seizoen de meeste punten pakte tegen de traditionele top drie is sc Heerenveen. Zo pakten de Friezen vorig seizoen tegen landskampioen vier punten, datzelfde aantal bereikte het ook over twee wedstrijden tegen Feyenoord. In de afgelopen vijf seizoenen sprokkelde het in totaal 22 punten bij elkaar. Daarmee blijft het Vitesse, dat de laatste vijf seizoenen zestien punten pakte in totaal, nipt voor. 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om te vergroten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner