09.10.2018 11:30

Emmen wint geen thuisduel: slechtste reeks sinds '92

Het gepromoveerde FC Emmen doet het helemaal niet onaardig in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien staat momenteel na acht wedstrijden op de veilige veertiende plaats, met een puntentotaal van acht. Deze punten sprokkelde de ploeg vooral buitenshuis bijeen: zes in totaal, door zeges bij ADO Den Haag (1-2) en FC Utrecht (1-2). 

Op de eigen De Oude Meerdijk heeft de promovendus het echter lastig. FC Emmen, de eerste ploeg uit Drenthe die in de Eredivisie actief is, won op eigen veld nog geen enkele keer. De vier thuiswedstrijden met AZ Alkmaar, De Graafschap, PEC Zwolle en Fortuna Sittard werden verdeeld in twee nederlagen en twee gelijke spelen. Zo werd het afgelopen weekend 3-3 tegen Fortuna Sittard, nadat het nog op een 2-0 en 3-1 voorsprong was gekomen. 

De thuiswedstrijden van FC Emmen in de Eredivisie:

  • FC Emmen – AZ Alkmaar 1-4
  • FC Emmen – De Graafschap 1-1
  • FC Emmen – PEC Zwolle 0-1
  • FC Emmen – Fortuna Sittard 3-3


Lees ook: Van Bommel evenaart clubrecord met zegereeks 


De nul overwinningen uit de eerste vier thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen is de slechtste prestatie van een promovendus sinds SC Cambuur in het seizoen 1992/1993. De ploeg uit Friesland lukte het destijds na promotie niet te winnen van Sparta Rotterdam (0-0), FC Volendam (0-0), RKC Waalwijk (0-2) en Vitesse (1-3). De vijfde thuiswedstrijd van SC Cambuur, tegen FC Den Bosch, werd wel gewonnen: 2-1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner