09.10.2018 07:45

Deze kleine clubs zijn zeer afhankelijk van hun topscorer

Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé en Ciro Immobile. De laatste jaren duiken steeds dezelfde namen bovenaan de topscorerslijsten. Maar welke kleinere clubs uit de vijf Europese topcompetities hebben een echte goalgetter in huis? Zo één die voor driekwart van de doelpunten verantwoordelijk is. 

Girona FC
In de Primera División prijkt Cristhian Stuani bovenaan de topscorerslijst. De Uruguayaan scoorde dit seizoen al acht keer namens Girona FC. Op zich is de 31-jarige spits geen heel opvallende verschijning, want vorig seizoen eindigde hij als vijfde op de topscorerslijst met 21 treffers. Dit seizoen is hij wederom van onschatbare waarde voor de wisselvallige middenmotor uit de Spaanse competitie. Girona FC scoorde in totaal namelijk nog maar tien keer. Met zijn acht treffers heeft Stuani dus een persoonlijke bijdrage van liefst 80%. In de Europese topcompetities is er geen enkele speler die daaraan kan tippen. 

Afgelopen weekend maakte Stuani twee goals tegen SD Eibar. Het mocht niet baten, want Girona FC verloor met 2-3. 

Lees ook: La Liga-top was 17 jaar terug voor laatst zo compact 

Genoa CFC
De Poolse aanvaller Krzysztof Piątek verbaast dit seizoen vriend en vijand. De 23-jarige spits staat ruimschoots bovenaan de topscorerslijst van de Serie A, met negen doelpunten. Lorenzo Insigne, vleugelaanvaller van SSC Napoli, volgt op de tweede plek met zes treffers. Piątek kwam afgelopen zomer over van Cracovia Kraków, waarvoor hij vorig seizoen vijftien keer het vond. Zonder zijn huidige negen goals namens Genoa CFC, had die ploeg waarschijnlijk een flink probleem gehad. De Serie A-club scoorde in totaal namelijk twaalf keer, waarvan Piątek liefst 75% van de doelpunten voor zijn rekening nam.

Hoewel Genoa CFC afgelopen zondag met 1-3 onderuit ging tegen Parma Calcio 1913, was Piątek wel belangrijk. De Poolse aanvaller maakte de openingstreffer van het duel. 

Girondins Bordeaux
Bij Girondins Bordeaux was Malcom vorig seizoen de grote vedette, maar de Braziliaanse vleugelaanvaller verkaste in de zomer naar FC Barcelona. François Kamano is momenteel de grote man bij de ploeg uit de Franse Ligue 1. Girondins Bordeaux, de nummer zeven van de competitie met veertien punten uit negen wedstrijden, scoorde tot op heden dertien keer. Liefst zeven daarvan kwamen op naam van Kamano, die daarmee een bijdrage heeft van 54%. 

Afgelopen zondag bewees Kamano wederom zijn waarde. Tegen FC Nantes was hij namelijk goed voor twee doelpunten tijdens de 3-0 overwinning. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner