11.10.2018 13:00

De Jong ijzersterk in Champions League met zijn hoofd

De berichtgevingen omtrent Luuk de Jong schommelen de laatste weken. In de Eredivisie is hij op dit moment één van de beste spelers. Dat illustreerde hij met zijn uitstekende optreden tegen Ajax. PSV won met 3-0, mede door De Jong.

In de Champions League krijgt de aanvaller van de Eindhovenaren dan weer wat kritiek. De fysiek sterke spits had het lastig op bezoek bij FC Barcelona en in het thuisduel met Inter. Het leek alsof Stefan de Vrij, verdediger van de Italianen, niet veel moeite had om De Jong in bedwang te houden. PSV-trainer Mark van Bommel kan toch tevreden zijn met de spits, want in de Champions League won niemand meer kopduels dan De Jong.


Lees ook: Duidelijke cijfers: Mazraoui ook defensief sterk in CL 


De aanvoerder van PSV ging in het treffen met FC Barcelona en Inter in totaal achttien kopduels aan. Slechts vier spelers (Guillaume Hoarau, Robert Lewandowski, Weston McKennie en Felipe) vochten vaker een kopduel uit, maar zij verloren hun luchtgevechten vaker dan De Jong. De vijftienvoudig Oranje-international won dertien keer zijn kopduel, dat is minstens één meer dan elke andere Champions League-speler dit seizoen.

Top vijf spelers met meeste gewonnen kopduels in de Champions League:

  1. De Jong (PSV) – 13 kopduels
  2. Felipe (Porto), Bijol (CSKA), McKennie (Schalke) – 12 kopduels
  3. Militão (Porto), Sané (Schalke) – 11 kopduels
  4. Derdiyok (Galatasaray), Hoarau (Young Boys), Naldo (Schalke) – 10 kopduels
  5. Rabiot (Paris Saint-Germain) – 9 kopduels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner