10.10.2018 15:00

Topspelers waar Guardiola vaak mee in de clinch lag

Pep Guardiola staat te boek als een trainer die alles voor zijn spelers over heeft. Toch heeft hij in het verleden regelmatig met een supervedette van zijn ploeg overhoop gelegen, naast concullega's als José Mourinho. In dit stuk de topspelers waar hij niet mee goed overweg kon.

Zlatan Ibrahimović
Guardiola won in zijn eerste seizoen met FC Barcelona de treble, waaronder de Champions League. Toch wilde de Spaanse oefenmeester meer en hij zocht een nieuwe ster, voor naast Lionel Messi. Dat werd Zlatan Ibrahimović. Het ego van de spits was echter te groot om één van de vele vedettes te zijn, terwijl hij gewend was dat alles om hem draaide. Ibrahimović noemde Guardiola een lafaard en een trainer zonder ballen, omdat hij hem zonder reden op de bank zette na een aantal goede maanden. Na één seizoen vertrok de Zweedse spits weer, om furore te maken bij AC Milan. 

  • Aantal seizoenen onder Guardiola: 1
  • Competitie-duels onder Guardiola: 29

Samuel Eto'o 
Toen Ibrahimović naar FC Barcelona transfereerde, bewandelde Eto'o de weg andersom. Waarom? Eto'o en Guardiola botsten flink. "Guardiola was geen geweldige speler, hij was niet meer dan een goede speler", zei Samuel onlangs in een tv-interview. "Dat heb ik hem ook gezegd. Hij had nog niets bewezen toen hij arriveerde en bepaalde dingen riep. Hij gaf het shirt met mijn nummer 9 aan Thierry Henry. Hij had niet het lef om dingen recht in mijn gezicht te zeggen. Als je geen respect hebt voor mij, heb ik geen respect voor jou." Duidelijke woorden van de spits die in 2008/2009 dertig keer scoorde in La Liga, maar toch moest vertrekken van de coach. Bij Inter werd de Kameroener zeer succesvol en won hij onder meer de Champions League. 

  • Aantal seizoenen onder Guardiola: 1
  • Competitie-duels onder Guardiola: 36


Lees ook: Duidelijke cijfers: Mazraoui ook defensief sterk in CL 


Yaya Touré
In het seizoen 2007/2008 stapte Touré van AS Monaco over naar FC Barcelona. Daar was hij de controlerende middenvelder, met onder meer Iniesta, Xavi en Deco voor zich. Een zomer later nam Guardiola het roer over als trainer van de Catalanen en sindsdien kwam Touré een stuk minder aan spelen toe. In die tijd zei Touré het volgende over Guardiola: "Als ik op de club kom, zegt hij me niet eens gedag. Ik heb een jaar lang niet met hem gesproken." De middenvelder verkaste naar Manchester City, waar hij een topspeler werd. Totdat Guardiola trainer werd van The Citizens. 

  • Aantal seizoenen onder Guardiola: 4
  • Competitie-duels onder Guardiola: 83

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner