12.10.2018 08:30

Alles wat Piątek aanraakt, verandert in blinkend goud

Krzysztof Piątek is uitstekend begonnen aan het huidige seizoen. De Poolse aanvaller is momenteel dé goalgetter van de Europese velden, een status die hij andermaal bewees als spits van nationale ploeg.

Tijdens de tweede wedstrijd van Polen in Groep 3 van de Nations League A tegen Portugal opende de aanvaller de score namens zijn land. Daarmee maakte Piątek alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Van alle spelers uit de topcompetities maakte de aanvaller van het Italiaanse Genoa CFC de meeste treffers namens club en land sinds de start van 2018/2019. Hij scoorde al dertien keer namens Genoa CFC en de treffer tegen Portugal was zijn eerste en enige interlanddoelpunt tot nu toe. 

Meeste doelpunten uit topcompetities namens club en land in 18/19:

  1. Piątek (Polen + Genoa CFC) – 14 doelpunten
  2. Neymar (Brazilië + Paris Saint-Germain) – 13 doelpunten
  3. Mbappé (Frankrijk + Paris Saint-Germain) – 11 doelpunten
    Messi (Argentinië + FC Barcelona) – 11 doelpunten


Lees ook: Alcácer scoort aan de lopende band dit seizoen 


Het lijkt alsof alles in goud verandert als Piątek op het veld staat. Althans, bijna alles. De ijverige aanvaller kon niet voorkomen dat Polen met 2-3 onderuit ging tegen de Portugezen. André Silva, Kamil Glik (eigen doelpunt) en Bernardo Silva hadden de stand van 1-0 naar 1-3 getrokken. Jakub Błaszczykowski zorgde een kwartier voor tijd de eindstand. Maar voorlopig genieten Polen en Genoa CFC van hun veel scorende topspits, die helaas één van de laatste afvallers was voor de Poolse WK-selectie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner