12.10.2018 11:30

Dé absolute revelaties van de Eredivisie dit seizoen

Acht speelrondes in de Eredivisie liggen achter de rug. Zo langzamerhand plooit de ranglijst en zien we teams verrassen en teleurstellen. De verrassingen komen vaak door één opvallende naam binnen de ploeg. Dit zijn de revelaties. 

Nasser El Khayati
Vorig seizoen was El Khayati al een grote meneer als spelmaker van ADO Den Haag, maar dit seizoen overtreft hij alle verwachtingen. In de ploeg van Alfons Groenendijk is hij dé spil in elke aanval. De 29-jarige aanvallende middenvelder was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten en drie assists, waardoor hij met tien punten de absolute koploper van het MVP-klassement in de Eredivisie. Mogelijk kan hij een stap hogerop maken, maar El Khayati zit prima op zijn plek. "Laat ik duidelijk zijn: het is voor mij zeker geen straf om voor ADO te spelen. Ik voel me hier top", liet hij weten in gesprek met Voetbal International. 

Kristoffer Peterson
Ook Peterson bewees vorig seizoen zijn waarde voor Heracles Almelo, maar vaker stond hij de schaduw van zijn mede-vleugelaanvaller Bradley Kuwas. Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid. De Zweed, die momenteel voor de eerste keer bij de selectie van de nationale ploeg zit, is de topscorer van de Eredivisie. In de openingsspeelronde tegen Ajax (1-1) trapte hij zijn doelpuntenseizoen af en daar voegde hij nog zeven treffers aan toe. Peterson staat nu dus op acht goals, nu al meer dan hij vorig seizoen na 34 wedstrijden op eindigde.

Pablo Rosario
"Ik wil dat de koningin op een dag bij jou komt en je een kusje geeft en een ketting. Dat het Nederlands elftal in de finale is gekomen en heeft gewonnen dankzij jou, Pablo. Dat de koningin je een ketting geeft en zegt: Je bent nu ridder van Oranje." Rosario is dertien jaar oud als zijn vader dat tegen hem zegt. Het fragment is te horen in de openingsscène van de documentaire 'De prijs van de hemel' uit 2012. De eerste stap is inmiddels gezet want de PSV-middenvelder zit bij de selectie van het Nederlands elftal. Dat heeft hij niet te danken aan zijn assists en doelpunten in de Eredivisie (beide tellers staan nog op nul), maar vanwege zijn consistente en volwassen spel. Rosario heeft zich net zo geruisloos als bijzonder knap in het elftal van Mark van Bommel gespeeld.

Mark Diemers
Misschien niet de eerste naam die in dit lijstje wordt verwacht, maar Diemers is van onschatbare waarde voor Fortuna Sittard. Waar aanvaller Andrija Novakovich voor de doelpunten zorgt, is Diemers vooral aangever bij de promovendus uit Limburg. In totaal gaf hij al vijf assists dit seizoen, alleen sc Heerenveen-speler Arber Zeneli was vaker voorbereider van een doelpunt. Diemers, afgelopen zomer overgekomen van De Graafschap, heeft nu al de helft van alle assists gegeven die hij vorig jaar gaf. En dat was in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder van Fortuna Sittard profileert zich daarom uitstekend dit seizoen op het hoogste niveau.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner