12.10.2018 14:00

VIDEO: Bolt met eerste goals bij zijn laatste kans

Voormalig topsprinter Usain Bolt heeft zijn eerste doelpunten gemaakt voor Central Coast Mariners, de club waar hij momenteel hard aan het werk is om een definitief contract in de wacht te slepen. Bolt vond twee keer het net tijdens de 4-0 zege.

Tegen Macarthur South West United was het de eerste keer dat Bolt een basisplaats had. Bij de Australische club Central Coast Mariners probeert hij zijn carrière te starten als profvoetballer en dit was de laatste wedstrijd waarin hij de kans kreeg om de clubleiding te overtuigen. En Bolt gaf zijn visitekaartje af, door tweemaal te scoren. De eerste treffer kwam tot stand na een sprintduel waarin hij zijn tegenstander de baas was. Ook de keeper passeerde hij met een harde knal in de korte hoek. Wat volgde was zijn karakteristieke manier van juichen.


Lees ook: Dé absolute revelaties van dit Eredivisie-seizoen 


Na zijn tweede treffer, waarin hij profiteerde van geklungel bij de tegenstander, juichte hij niet op zijn eigenzinnige manier, een dansje volgde. De voormalig hardloper was dolblij met zijn eigen optreden. "Mijn eerste basisplaats en dan direct twee keer scoren. Dat geeft een lekker gevoel", liet de Jamaicaan weten na zijn optreden tegen Macarthur South West United. "Ik ben gelukkig hier om de wereld te laten zien dat ik beter word. Ik ben trots een Mariner te zijn."

De proefperiode van Bolt bij Central Coast Mariners is nu afgelopen. De club gaat in beraad of het de aanvaller definitief wil inlijven. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner