13.10.2018 09:03

Laatste zege tegen Duitsers alweer 5.806 dagen geleden

Deutschland und die Niederlande bewerben sich mit Städten für die EM 2020
Deutschland und die Niederlande bewerben sich mit Städten für die EM 2020

Duitsland kan vanavond in het duel in de Nations League tegen Oranje teren op het verleden. De twee buurlanden speelden in totaal veertig keer tegen elkaar in het verleden, waarvan Duitsland de meeste duels won.

Duitsland won de krachtmeting namelijk vijftien keer, terwijl het Nederlands Elftal tien keer zegevierde. Vijftien keer hielden de twee landen elkaar in evenwicht, waaronder in de laatste ontmoeting. In 2012 speelden Nederland en Duitsland vriendschappelijk, met 0-0 als eindstand. Ook het doelsaldo is in het voordeel van Die Mannschaft: 64 goals van Oranje, 77 doelpunten van Duitsland.


 Lees ook: De Kalender: meer topduels naast Nederland-Duitsland 


Veertig keer Nederland tegen Duitsland

  • 10 zeges Nederland
  • 15 keer gelijkspel
  • 15 zeges Duitsland

Het Nederlands Elftal van bondscoach Ronald Koeman zal snakken naar een zege op Duitsland. De laatste keer dat Oranje won van de rivaal, was in 2002. Dat is vandaag precies 5.806 dagen geleden. Toen werd het 1-3 op Duitse bodem. De vijf wedstrijden daarna stapte Nederland geen een keer als winnaar van het veld.

Dit is misschien wel hét moment voor Koeman en zijn manschappen om de Duitsers te treffen. De Wereldkampioen van 2014 is zoekende na het desastreus verlopen WK in Rusland afgelopen zomer, waar het al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner