13.10.2018 19:44

Recordinternational Hamšík op weg naar volgend record

Marek Hamšík heeft zich zaterdagmiddag tot recordinternational van Slowakije gekroond. De middenvelder van SSC Napoli luisterde zijn jubileum op met een treffer tegen Tsjechië: 1-2 nederlaag in de Nations League.

In 2007 - hij was toen al speler van Napoli - debuteerde Hamšík tegen Polen (2-2). Meer dan elf jaar en en 107 interlands later is hij recordinternational van zijn land. De 31-jarige middenvelder is Miroslav Karhan voorbij, die tussen 1995 en 2011 ook 107 wedstrijden voor de nationale ploeg bij elkaar speelde.

De top drie wordt gecomplementeerd door Martin Škrtel. De verdediger van Fenerbahçe, voorheen maakte hij furore bij Liverpool FC, bracht zijn totaal op 99 interlands. Hij is 33 jaar oud en de inhaalslag op collega Hamšík moet daardoor wel snel gestalte gaan krijgen.

Dichterbij recordtopscorer
In de nederlaag tegen Tsjechië kwam het enige Slowaakse doelpunt op naam van Hamšík. Hij schoot zijn 22ste treffer tegen de touwen, waarmee hij weer een stapje dichterbij recordtopscorer Róbert Vittek is gekomen. De voormalige spits scoorde 23 treffers. Na zijn doelpunt is Hamšík wel Szilárd Németh, die ook 22 keer scoorde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner