14.10.2018 09:49

Aard van Duitse crisis blijkt voorin te liggen

Het Duitse voetbalelftal verkeert in een crisis. Die Mannschaft verloor kansloos met 3-0 van het Nederlands elftal en ook op het afgelopen Wereldkampioenschap faalde de ploeg openlijk. Het probleem ligt in de voorhoede.

In de laatste vijf officiële duels scoorden de Duitsers namelijk maar twee keer. Dat was op het WK tegen Zweden. Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Op het WK tegen Mexico en Zuid-Korea en in de Nations League tegen Frankrijk en Nederland kon de ploeg van Joachim Löw het net niet vinden.


 Lees ook: Nederland verslaat Duitsland met grootste marge ooit 


In die vijf wedstrijden ondernam Duitsland 107 pogingen. Dat betekent dat slechts 1,9 procent van de schoten een doelpunt oplevert. Tegen Nederland schoot de Wereldkampioen van 2014 liefst 21 keer, maar daarvan gingen slechts vier pogingen tussen de palen.

Het was bovendien de derde keer op rij dat Duitsland niet wist te scoren in een officieel duel. Dat gebeurde nog nooit in de rijke geschiedenis van het voetballand. 2018 blijkt sowieso een rampjaar voor de Duitsers. In de helft van de tien wedstrijden dit kalenderjaar verliet Duitsland het veld als verliezer.

Duitsland in 2018

  • Drie overwinningen
  • Twee gelijke spelen
  • Vijf nederlagen

De aanvallers waarvan de Duitse goals moeten komen, presteren daarnaast zwak dit jaar. Linksbuiten Timo Werner scoorde in 2018 maar één keer voor Duitsland, net als rechtsbuiten Thomas Müller. De debuterende aanvalsleider Mark Uth (ex-Heerenveen en Heracles Almelo) scoorde dit seizoen daarnaast nog niet voor zijn nieuwe club Schalke 04.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner