15.10.2018 12:15

VIDEO: snelste geel ooit zorgt voor hilariteit bij Drenthe

Sparta Rotterdam speelde zondagavond in eigen stadion eenvoudig van SC Cambuur. De Rotterdammers wonnen met 3-0, maar het meest opmerkelijke moment vond plaats rondom invaller Youssef el Kachati. Hij pakte de snelste gele kaart ooit voor een debutant.

De aanvaller werd door Sparta-trainer Henk Fraser in de 66e minuut binnen de lijnen gebracht en een minuut later had El Kachati al een gele kaart te pakken. Scheidsrechter Richard Martens stelde de slecht uitgevoerde schwalbe van de invaller niet op prijs en hield hem geel voor. De manier waarop de kaart tot stand kwam, zorgde na afloop voor hilariteit bij de hoofdrolspeler en aanvoerder Royston Drenthe. Ook zei Fraser dat het 'de slechtste schwalbe' was die hij ooit heeft gezien.


 Lees ook: Dit Zweedse team pakte titel ondanks minste goals 


Na het treffen met de club uit Friesland werden El Kachati en Drenthe geïnterviewd en aan eerstgenoemde werd gevraagd wat hij van zijn aanvoerder leert. De aanvaller antwoordde lachend dat hij veel opstak van Drenthe, maar dat zijn schwalbe niet afkomstig was uit het leerboek van de 31-jarige routinier. "Hier gaan we op oefenen, dit is niets. Het is goed dat er om kunnen lachen na de wedstrijd", pareerde Drenthe. 

Drenthe werd afgelopen zomer uit zijn pensioen gehaald nadat hij in het seizoen 2015/2016 voor het laatst op het veld had gestaan namens Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Gevreesd werd of hij wel fit genoeg zou zijn, maar inmiddels heeft de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid al die twijfels weggenomen. In de Keuken Kampioen Divisie is hij de speler met de meeste minuten van alle spelers van Sparta Rotterdam.

De top 3 Sparta-spelers met meeste minuten in de competitie:

  1. Royston Drenthe – 810 minuten
    Dries Wuytens – 810 minuten
  2. Mohamed Rayhi – 808 minuten
  3. Lars Veldwijk – 764 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner